Tilbake til artikkelarkivet
Denne artikkelen inneholder kommersielt innhold

Slik velger du riktig vin til pizza

slik-velger-du-riktig-vin-til-pizza.jpg
slik-velger-du-riktig-vin-til-pizza.jpg

Ingenting sier vel hjemmekos som en deilig pizza med en god flaske vin til. Uavhengig av om du er en ivrig pizzakokk som elsker å trylle frem egne kreasjoner på kjøkkenet, eller om du foretrekker å bestille din favorittpizza fra din lokale pizzeria, får du alltid en litt ekstra flott opplevelse når du sørger for å servere riktig vin til maten.

Hos Wineandbarrels byr vi på et stort utvalg av tilbehør til vin. Det inkluderer alt fra vinglass og korketrekkere til mange ulike typer vinstativer. Vi vet hvor viktig det er å treffe blink når du skal velge riktig vin til et bestemt måltid. I denne artikkelen gir vi deg noen gode tips om å velge akkurat riktig vintype til ulike populære pizzaer. Vi håper du vil la deg inspirere og nyte din hjemmekos med noe riktig så smakelig i glasset.

Riktig vin til vegetarpizza

Den mest klassiske pizzaen av dem alle er originalen, Pizza Margherita. Denne svært enkle pizzaen, som kun består av en tynn bunn, litt tomatsaus, godt med mozzarella og litt fersk basilikum, smaker aller best når den stekes i en vedfyrt ovn med pizzastein.


Serverer du en Margherita med et godt glass Chianti får du fullt utbytte av pizzaens milde, runde smak. Chianti er en vin som er passe skarp og syrlig, samtidig som den er frisk og lett. Perfekt for å utfylle mozzarella-ost.

En annen meget populær vegetarpizza er Quattro formaggi. Denne pizzatypen har 4 ulike typer ost, ofte parmesan, gorgonzola, mozzarella, provolone eller ulike andre italienske oster. Her er det mange skarpe og deilige smaker som slåss om oppmerksomhet. En rund og fyldig Chardonnay blir perfekt vin å drikke til for å unngå smaks-kollisjon på ganen. Dette gjelder i særlig grad dersom du er glad i gorgonzola.

Hvis du er en av dem som elsker sopp på pizzaen, og foretrekker Pizza Funghi, så er vårt råd å nyte et glass Pinot Noir som tilbehør. De jordaktige tonene i vinen passer perfekt til fersk sopp, og danner en fin kontrast til den milde ostesmaken.

Disse vintypene passer best til kjøttrike pizzaer

Dersom du helst spiser pizza som har godt med kjøttfyll, trenger du en annen type vin enn de som står seg til pizza som først og fremst er basert på ulike ostesmaker. Er du en av dem som ikke får nok av en sterkt krydret pepperoni-pizza, kan det være smart å åpne en flaske med Syrah-vin som tilbehør. Syrah er en vindrue som gir en rund og deilig smak som avrunder den skarpe pepperoni-smaken.

En annen klassiker på mange norske pizzamenyer er den såkalte “Meat Lover”. Det er en pizza som kommer fullastet med skinke, kjøttdeig, biffstrimler og andre kjøttbaserte delikatesser. En slik pizza krever en vin som er robust og smakfull. Her kan du finne mange Zinfandel-viner som passer bra, eller hva med biffvinen over alle: argentinsk Malbec?

En allsidig vinsamling bidrar til knall pizzafest

Som du ser i denne artikkelen, bør du ha ulike typer vin parat når du inviterer venner og kjente til pizzafest hjemme. På den måten kan alle få en høvelig vin til sin pizza - uavhengig av hvilken type pizza de foretrekker.

For å ha en liten eller stor vinsamling hjemme, bør du alltid prioritere korrekt oppbevaring. Kun på den måten påser du at vinen holder seg smakfull og frisk over tid. Hos Wineandbarrels finner du vinstativ for enhver smak i mange ulike størrelser. De finnes i mange slags materialer som står seg til alskens forskjellige interiørstiler. Stikk gjerne innom nettbutikken vår for å sjekke utvalget nå.

Publisert 12-Jul-2024